- MALZEMELERİ
- 4 Adet kabak
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 8 adet etimek
- Maydanoz
- dereotu
- nane ve tuz 35o gram yoğurt 2 diş sarımsak SÜSLEMEK İÇİN (ARZUYA GÖRE) pulbiber kuru nane ve havuç
- 1 Paket mantar
- Kaşar peyniri,tereyağ,domates, biber,limon
YAPILIŞI
 Mantarların sapları  çıkartılır, yıkanır hertarafına limon sürülür,yağladığımız bir tepsiye  dizilir , rendeledğimiz kaşar peyniri,tuz karabiber ve pulbiber ile  harmanlanıp mantarların içleri doldurulur, üzerlerine 1 çay kaşığı  tereyağ konulur ,dilimlediğimiz domates ve biber ler yerleştirilir,  mantarların çıkan saplarıda kenarlarına yerleştirilip  ısıtılmış 170  derecedeki fırında pişirilir.
  KABAĞIN YAPILIŞI 
 Kabaklar rendelenir 2  yemek kaşığı sıvıyağda suyunu çekene kadar kavrulur, soğumaya bırakılır,  soğuyan kabakların üzerine ince kıydığımız maydanoz, dereotu , nane ve  tuz ilave edilir,iyice harmanlanır, üzerlerine 2 diş sarımsak ve tuzla  hazırladığımız yoğurt dökülür  iyice karıştırılır. etimeklerin  üzerlerine yerleştirilir.. Arzuya göre süslenir .        
 
6 yorum:
Canım ablacım kanepeler süper görü
nüyor ellerine sağlık öpüyorum.
Kıtır kıtır etimeklerin üzerinde yumuşacık ve lezzetli bir salata olmuş.
Kabağıda,mantarıda çok seviyorum ve o tabağı istiyoruuuum.
Ellerine sağlık ablacım.
Öpüyorum.
mantarlara değil ama etimeklere bayıldım canım.çok güzel görünüyorlar.ellerine sağlık.sevgiler.
gül abla yaaa nefis şeyler yapıyosun bakmaya doyamıyorum.ellerine sağlık.
Kaşarlı mantara bayılırım,her gün olsa bıkmadan usanmdan yiyebilirim :)
Ellerinize sağlık,nefis gözüküyor..
Sevgilerimle..
Bugün bende tavada kabak yaptim aslinda degisik birsey yapmak istemistim tarifini önce görseydi bu nefis yogurtlu kabagi denerdim
eline saglik ablacim
Yorum Gönder