- 250 gram taze fasulye
- 3 yumurta
- 2 kaşık sıvıyağ
- mısır unu tuz karabiber
- pulbiber
Fasulyeler ayıklanır,yıkanıp, tuzlu  kaynayan suda hafif haşlanır,suyu süzülür(suyunu atmayıp bir çorba  yapıp değerlendirebiliriz ) mısır ununa tuz ilave edilir, fasulyeler  balık unlanır gibi mısır ununa bulanır, teflon tava kızdırılır içine 2  kaşık sıvıyağ konulur yağ ısınınca  fasulyeler tavaya dizilir  bir  tarafı kızarınca üzerine bir tabak kapatılıp ters çevrilir diğer  tarafıda kızarınca  3 yumurta çırpılır bir miktar tuz, karabiber,  pulbiber katılıp yumurtaların üzerine gezdirilir ,yumurtalar pişince  tekrar tabak kapatılıp ters çevrilir  diğer tarafıda hafif kızarınca  servis tabağına alınarak ılık servis yapılır.
 
4 yorum:
elinize sağlık normal unla olur mu
bayıldım
ellerine sağlık canım..
harika görünüyor.ellerine saglık.
Yorum Gönder