6 Eyl 2011

YUMURTALI FASULYE DİZMESİ



  • 250 gram taze fasulye 
  • 3 yumurta 
  • 2 kaşık sıvıyağ 
  • mısır unu tuz karabiber
  • pulbiber

Fasulyeler ayıklanır,yıkanıp, tuzlu kaynayan suda hafif haşlanır,suyu süzülür(suyunu atmayıp bir çorba yapıp değerlendirebiliriz ) mısır ununa tuz ilave edilir, fasulyeler balık unlanır gibi mısır ununa bulanır, teflon tava kızdırılır içine 2 kaşık sıvıyağ konulur yağ ısınınca fasulyeler tavaya dizilir bir tarafı kızarınca üzerine bir tabak kapatılıp ters çevrilir diğer tarafıda kızarınca 3 yumurta çırpılır bir miktar tuz, karabiber, pulbiber katılıp yumurtaların üzerine gezdirilir ,yumurtalar pişince tekrar tabak kapatılıp ters çevrilir diğer tarafıda hafif kızarınca servis tabağına alınarak ılık servis yapılır.

4 yorum:

canikom dedi ki...

elinize sağlık normal unla olur mu

canikom dedi ki...

bayıldım

TuruncuTatlar dedi ki...

ellerine sağlık canım..

hunerlieller dedi ki...

harika görünüyor.ellerine saglık.