25 Ağu 2012
KABAĞIN EN LEZZETLİ YEMEĞİ
MALZEMELER
3 Adet kabak
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber (acı sevenler acı eklerse lezzeti çok daha güzel oluyor )
1 küçük domates
2 kaşık sıvıyağ
ÜZERİNE
300 Gram yoğurt
1 diş sarımsak
SOSU
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber,tuz
YAPILIŞI
Soğan yemeklik doğranır, biberler küçük doğranır, sıvıyağda soğan ve biberler pembeleşenene kadar kavrulur, Kabaklar soyulup tavla zarı büyüklüğünde doğranır,kabaklar ve kabuğu soyulup küçük doğranan Domatesler ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılarak kabaklar suyunu çekene kadar pişirilir, yağında biraz kavrulup ateşten alınır, soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür .Tereyağ eritilip üzerine pulbiber eklenir servis yapılacağı zaman yoğurdun üzerine dökülüp servis yapılır.NOT:Kabağı hiç sevmeyen eşim ve oğlum bu yemeği çok beğeniyor, tavsiye ederim
tam zamanı mutlaka deneyin. Rejim yapanlar içinde üzerine yağ dökmeden çok idal bir rejim yemeği. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Cok güzel görünüyor ellerinize saglik.
ellerine sağlık arkadaşım çok lezzetli gözüküyor.hayırlı günler
Ablacım ellerine sağlık kabağın her halini çok severim.Mutlu pazar
lar öpüyorum ellerinden...
Yorum Gönder