27 Ağu 2012
PATLICAN KAVURMA
MALZEMELER
3 Adet patlıcan
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber (acı sevenler acı eklerse lezzeti çok daha güzel oluyor )
2 küçük domates
2 kaşık sıvıyağ
ÜZERİNE
300 Gram yoğurt
1 diş sarımsak
SOSU
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber,tuz
YAPILIŞI
Soğan yemeklik doğranır, biberler küçük doğranır, sıvıyağda soğan ve biberler pembeleşenene kadar kavrulur, patlıcanlar alacalı soyulup tavla zarı büyüklüğünde doğranır, tuzlu suda 15-20 dakika bekletilip iyice yıkanıp elimizle hafifçe sıkılır, patlıcanlar ve kabuğu soyulup küçük doğranan Domatesler ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılarak patlıcanlar suyunu çekene kadar pişirilir, yağında biraz kavrulup ateşten alınır, soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür .Tereyağ eritilip üzerine pulbiber eklenir servis yapılacağı zaman yoğurdun üzerine dökülüp servis yapılır.
tam zamanı mutlaka deneyin. Rejim yapanlar içinde üzerine yağ dökmeden çok idal bir rejim yemeği.
NOT:Börek ve gözleme içi olarakta kullanabilirsiniz istenirse çok az kıyma ilave edilebilir Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
hafif ve lezzetli bir yemek canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ELLERİNİZE SAĞLIK .ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR.SUNUMDA HARİKA
patlıcansa beri gelsin bana. her türlüsünü severim. eline sağlık sevgiler
ellerine sağlık canım...nefis görünüyor..sevgiler
Ben patlıcanın her türünü çokk severim nefiss olmuş...Elleriniz dert görmesin...
Sevgiler...
Evet patlıcan yemeklerinin birçoğu güzel olur.Ben özellikle kıymalı patlıcan yemeğini severim.
Yorum Gönder