12 Ağu 2012

SAÇAKLI GÖNEN MANTISI


  

MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
3 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Tuz, karabiber
2 yemek keşığı  kaşık tereyağ veya margarin
YAPILIŞ
Tavuk yıkanıp tuzlu suda  haşlanır etleri ayıklanır, suyu sıcak kalacak şekilde saklanır .
Unun ortası açılır, içine 1 yumurta kırılır tuzu ve yavaş ,yavaş suyu katılır, mantı hamuru gibi katı bir
hamur yoğrulur ve onbeş dakika dinlendirilir,  3 parçaya bölünür yufkalar mantıdan biraz daha ince açılır Ve bir bezin üzerinde hafif  havalandırılır daha sonra oklavaya sarılıp yarım santim  kalınlığında kesilir elimizle açtırılıp yağlanmış tepsiye yerleştirilir , 2 kaşık tereyağ eritilir, yufkaların üzerine gezdirilir, sıcak fırında  iyice kızartılır, kenarda bekleyen tavuk  suyumuz soğumuşsa ıstılır, fırından çıkan yufkaların üzerine dökülür, ateşte suyunu çektirilir ,üzerine ayıklanan tavuk etleri dizilir, üzerine karabiber serpilir ve bir tepsi kapatılıp yumuşaması beklenir sıcak sevis yapılır 

5 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

offf.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Kesinlikle çok lezzetlidir..Ellerinize sağlık:)

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

dumanı üstünde ben lezizim diye görünüyor resimden ...ellerinize sağlık

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

harika gözüküyor ellerinize sağlık

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Harika oliyor gulcum
Afiyetler olsun...