13 Ağu 2012

TAVUK KÖFTESİ VE ARPA ŞEHRİYE PİLAVI





ŞEHRİYELİ TAVUKLU PİLAV ve TAVUK KÖFTESİ

MALZEMELER

1Adet tavuk göğsü

2 su bardağı arpa şehriye

2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağ

Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Tavuk haşlanır tavuk etleri küçük parçalara ayrılır, suyu sıcak bekletilir .

Tereyağ eritilir şehriyenin 1 su bardağı ilave edilir, hafif kahve rengine yakın kavrulur, diğer 1 su bardağı şehriye eklenir, bir , iki dakika oda kavrulur, sıcak 2 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı sıcak su ve tuzu eklenir kısık ateşte pişirilir. tavuk etleri ve karabiberle servis yapılır .not: ben tavuk köftesi yaptığım için tavuk eti koymadım köfte olmadığı zaman tavuk eti çok yakışıyor
TAVUK KÖFTESİ
1 adet tavuk göğsü derileri çıkartılmış
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı maden suyu
1 su bardağı galeta unu
Tuz,karabiber,kekik,maydanoz,köri,pulbiber ve kimyon
 YAPILIŞI
Bütün malzemeler rondada kıyılır,baharatları ilave edilip yoğurulur, istenilen büyüklükte köfteler yapılır az sıvıyağda kızartılır.

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok şık bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Mmmm nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

anne eli gibi dedi ki...

ikisi birleşmiş tam bir ana yemek olmuş,ellerine sağlık....

herşey tadında dedi ki...

ohh mis ellerine sağlık