23 Oca 2013

UN HELVASI




 250 gram tereyağ
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı antep fıstığı
YAPILIŞI
Su ,süt ve şeker karıştırılarak pişirmeden şeker eritilir.. Tereyağ eritilir un ilave edilerek kısık ateşte 20 dakika kadar kavrulur, antep fıstıkları ilave edilip 10 dakika daha kavrulur, rengi istediğimiz kıvama gelince soğuk şerbeti katılıp iyice karıştırılır, şerbeti çekince ateşten alınır.demlendirilip sıcak servis yapılır.

3 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerinize sağlık kandiliniz mübarek olsun sevgiler...

Unknown dedi ki...

helvanız nefis görünüyor. akşam bende yaptım. soğuk şerbet değil ben kaynatarak yapıyorum. aradaki fark nasıl olur acaba?

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

ellerinize sağlık, geçmiş kandiliniz mübarek olsun....yumusacık un helvasına kimse hayır diyemez herhalde...ellerinize sağlık