21 Tem 2014

SÜTLÜ, BADEMLİ KADAYIF

ş

MALZEMELER
350 Gram kadayıf
125 gram tereyağ
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
üzerine badem 

şekeri 1 bardak su ile kaynatın. Koyulaşınca sütü koyun. Kıvam çok sulu olmaktan çıkınca ateşten alın.
Fırın tepsisi veya borcam tepsisini yağlayın.Kadayıfı bir parça erimiş yağ ile yoğurun. Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirin. Üzerine dövülmüş fındık veya ceviz içini serpin.
Kalan kadayıfı üzerine yayın.üzerine hafif bastırarak sıkıştırın.Üzerine kabuklarını suda bekletip soyduğumuz  bademleri dizin 
Kalan yağı üzerine gezdirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin..Kadayıfı fırından çıkarır çıkarmaz üzerine daha önce hazırladığınız soğumuş olan sütlü şerbeti  gezdirerek dökün. çıtır çıtır seviyorsak üzerini kapatmıyoruz  yumuşak sevenler için Şurubu çekmesi için tepsinin üzerine kapak kapatıyoruz 
Arzuya göre antep fıstığı, badem,fındık ,ceviz ve kaymak  ile servis yapabiliriz 

Hiç yorum yok: