portakal kabukları istediğimiz şekilde kesilir,acısı çıkana kadar 2 veya 3 kez haşlanıp süzülür, reçel kıvamında şerbet yapılır,portakal kabukları şerbete atılıp biraz kynatılıp süzülür. Biraz kuruduktan üzerine bol şeker serpilip iiyice kurutulur,sonra eritilen çikolataya bulanıp hindistan cevizi serpilir .
27 Mar 2014
ÇİOKLATALI ,HİNDİSTAN CEVİZLİ, PORTAKAL KABUĞU
portakal kabukları istediğimiz şekilde kesilir,acısı çıkana kadar 2 veya 3 kez haşlanıp süzülür, reçel kıvamında şerbet yapılır,portakal kabukları şerbete atılıp biraz kynatılıp süzülür. Biraz kuruduktan üzerine bol şeker serpilip iiyice kurutulur,sonra eritilen çikolataya bulanıp hindistan cevizi serpilir .
26 Mar 2014
Börekitaş
MALZEMELER
1 Su bardağı su
2su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un
Tuz
1 paket kabartma tozu
Kaşar rendesi
İÇİ İÇİN
Közlenmiş 3 adet patlıcan
Kaşar peyniri
Galeta unu
HAZIRLANIŞI
Bir kaba su ,sirke,sıvı yağ ve tuz koyulur.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıncaya kadar un ilave edilir. İsteğe göre bir miktar kaşar peynir
rendesi hamura koyulabilir.
İçi için patlıcanlar közlenir soyulup ezilerek suyu süzülür ,içine bir miktar galeta unu eklenir ve kaşar rendesi koyulur.
Hazırlamış olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alınıp açılır,içine patlıcanlı iç konulup yarım ay şeklinde kapatılır.
170 derecede ısıtılan fırında pişirilir pişmenin yarısında fırından alınıp üzerine kaşar rendesi serpilip tekrar fırına sürülür.
23 Mar 2014
FELLAH KÖFTESİ(KARAKIZ KÖFTESİ)
MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı nane
1 yumurta,yeterince tuz
SOSU
1çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
½ demet maydanoz
YAPILIŞI
Bulguru ıslatıp ,1 saat bekleyip, yumuşayınca yoğurmaya başlayın. Bulgurun ezildiğini anlayınca ,unu, nişastayı, yumurtayı, tuzu ve naneyi katarak tekrar yoğurun . Bütün malzeme birbirini tutacak bir hamur olacak şekilde yoğurun. Sonra ufak yuvarlaklar yapıp ortasına iki taraftan hafifçe basarak yassıltın Tamamı bitince kaynayan tuzlu ve limon sıkılmış suda haşlayıp suyunu süzerek bekletin.
Sosu için yağı ısıtıp içine salçayı koyup kavurup, biber ve dövülmüş sarımsağı koyup karıştırarak, kimyonu döküp ateşi söndürün içine köfteleri koyup karıştırın üzerine kıyılmış maydanozları dökerek servis yapın.
1 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı nane
1 yumurta,yeterince tuz
SOSU
1çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
½ demet maydanoz
YAPILIŞI
Bulguru ıslatıp ,1 saat bekleyip, yumuşayınca yoğurmaya başlayın. Bulgurun ezildiğini anlayınca ,unu, nişastayı, yumurtayı, tuzu ve naneyi katarak tekrar yoğurun . Bütün malzeme birbirini tutacak bir hamur olacak şekilde yoğurun. Sonra ufak yuvarlaklar yapıp ortasına iki taraftan hafifçe basarak yassıltın Tamamı bitince kaynayan tuzlu ve limon sıkılmış suda haşlayıp suyunu süzerek bekletin.
Sosu için yağı ısıtıp içine salçayı koyup kavurup, biber ve dövülmüş sarımsağı koyup karıştırarak, kimyonu döküp ateşi söndürün içine köfteleri koyup karıştırın üzerine kıyılmış maydanozları dökerek servis yapın.
22 Mar 2014
20 Mar 2014
MUHALLEBİLİ KROKANLI KADAYIF
400 GRAM KADAYIF
1 Su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı fındık
MUHALLEBİSİ
6 Ssu bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Arzu ederseniz damla sakızı
KROKANI İÇİN
1 Su bardağı şeker
HAZIRLANIŞI
kadayıflar buzlukta biraz bekletilir kurutulup ufalanır, kadayıf iri çekilmiş fındık tereyağ ,şeker hepsi kısık ateşte kavrulur.
Krem şanti ve vanilya hariç bütün malzemeler pişirilip soğuyunca kremşanti ve vanilya toz olarak katılır mikserle 5 dakiika çırpılır, kuplara BİRERer tatlı kaşığı hindistan cevizi konulup istenisse kürdanın ucuyla gıda boyası konulup üzerine muhallebisi tam doldurmadan ilave edilir
üzerlerine arzuya göre krokanları çok ufak parçalara bölüp yerleştiriyoruz en son servise yakın kadayıflarıda ilave edip servis yapıyoruz
krokan için 1 su bardağı şekeri kısık ateşte yakmadan eritiyoruz temiz bir tezgaha döküp soğuyunca ufalıyoruz
18 Mar 2014
PIRASALI OMLET
MALZEMELER
Yarım kilo pırasa
2 kaşık sıvı yağ
3 yumurta
1 kaşık tereyağı
tuz, karabiber, pul biber
Pırasalar yıkanır çok ince doğranır, 2 kaşık sıvı yağda kendi suyu ile pişirilir, yağsız tavaya 1 kaşık tereyağı koyup eritilir pırasalar tavaya yerleştirilir, yumurtalarayrı bir kaba kırılıp çırpılır içerisine tuz,karabiber,pul biber katılıp iyice karıştırılıp pırasaların üzerine dökülür, yumurtalar tutunmaya başlayınca ters çevrilir, diğer tarafıda pişirilip servis tabağına alınır .
Yarım kilo pırasa
2 kaşık sıvı yağ
3 yumurta
1 kaşık tereyağı
tuz, karabiber, pul biber
Pırasalar yıkanır çok ince doğranır, 2 kaşık sıvı yağda kendi suyu ile pişirilir, yağsız tavaya 1 kaşık tereyağı koyup eritilir pırasalar tavaya yerleştirilir, yumurtalarayrı bir kaba kırılıp çırpılır içerisine tuz,karabiber,pul biber katılıp iyice karıştırılıp pırasaların üzerine dökülür, yumurtalar tutunmaya başlayınca ters çevrilir, diğer tarafıda pişirilip servis tabağına alınır .
16 Mar 2014
Limonlu chees kek
MALZEMELER
80 gram tereyağı
1,5 paket eti burçak
KREMASI
500 gram labne peyniri
1 kutu krema( 200gram )
150 gram toz şeker
25 gram un
25 gram nişasta
5 yumurta
1 paket vanilya
1 limonun kabuğunun rendesi ve suyu
SOSU
1 Su bardağı su
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
1 su bardağı şeker
1-2 damla sarı gıda boyası
3 tatlı kaşığı buğday nişastası
kısık ateşte çırpıcıyla devamlı çırpılıp pişirililicek kekin üzerine dökülecek
HAZIRLANIŞI
Eti burçak rondada un gibi ezilir, eritilen tereyağı ile iyice harmanlanır yağlanmış kalıba bastırarak yerleştirilip diğer malzemeleri hazırlayana kadar dolapta bekletilir.
yumurtalar ayrı bir kapta yumurta teli ile iyice çırpılır, diğer malzemeler karıştırılıp çırpılan yumurta ilave edilerek tekrar çırpılıp eti burçakların üzerine dökülerek 170 derece ısıtılan fırında 1 saat 10 dakika pişirilir Diğer tarafta sosu hazırlanır fırından çıkan kekin üzerine dökülür soğuyunca kalıptan çıkartılıp 1 gece beklerse lezzeti daha güzel oluyor .
15 Mar 2014
14 Mar 2014
3 Değişik kereviz salatası (rejim yapanlar için )
MALZEMELER
1 adet orta boy kereviz
3 adet salatalık
5-6 yaprak kırmızı lahana
1 çay fincanı ceviz
10 adet kornişon turşu
3 yemek kaşığı mayonez
500 gram yoğurt 3 diş sarımsak
2-3 yaprak göbek marul
Yeşil paket çitos baharatlı cips
YAPILIŞI
Kerevizler soyulup yıkanır, kararmaması için limon sürülür, rendelenir, salatalıklar kabuklarıyla rendelenir suyu sıkılır .
Lahanalar , göbek marullar, sarımsaklar rondada kıyılır , kornişon turşular , küçük doğranır,cevizler biraz iri olarak ezilir , bütün malzeme karıştırılır. Yoğurtun suyu süzdürülüp , ezilen sarımsaklar katılır ,mayonez, yoğurta ilave edilir
diğer malzemelerle karıştırılır , yeneceği zaman üzerine baharatlı cips iri olarak ufalanır servis yapılır
NOT :CİPS YENECEĞİ ZAMAN KONMALI YOKSA YUMUŞUYOR .
KEREVİZ SALATASI
1 Adet kereviz 2 adet havuç,1 yeşil elma 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak 2 kaşık mayonez, ceviz
YAPILIŞI Sarımsaklar ezilir,yoğurda ilave edilir 2 kaşık mayonezde eklenir.Elma kabuğuyla rendelenir kereviz ve havuçlar rendelenerek hepsi yoğurda katılır, cevizide ilave edilerek karıştırılır,biraz dinlendirilip üzerine istenirse zeytinyağı gezdirilip soğuk servis yapılır.
KEREVİZ SALATASI
1 Adet kereviz 2 adet havuç 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak 2 kaşık mayonez, ceviz
YAPILIŞI Sarımsaklar ezilir,yoğurda ilave edilir 2 kaşık mayonezde eklenir kereviz ve havuçlar rendelenerek yoğurda katılır, cevizide ilave edilerek karıştırılır,biraz dinlendirilip soğuk servis yapılır.
13 Mar 2014
PASTAHANE AÇMASI( ekmek makinesinde )tel tel açma
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket in stant kuru maya
500 gram un
yarım çay bardağı şeker
1 yumurtanın akı hamurun içine sarısı üzerine
ı tatlı kaşığı tuz
yumuşak margarin
HAZIRLANIŞI
Süt ve su ılıtılır ekmek makinesinin içerisine konur yumurtanın beyazı ,sıvı yağ,tuz ve şeker ilave edilir , en son un ve maya eklenir, makine hamur mayalandırma programında mayalandırılır.Mayalanan hamur 20 parçaya bölünür,servis tabağı büyüklüğünde açılır, yumuşak margarin açtığımız hamurun her tarafına sürülüp rulo yapılır,iyice uzatılarak ikiye katlanıp burarak şekil verilir, diğer hamurlarda aynı şekilde hazırlanır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, ılık fırının içerisinde mayalanmaya bırakılır,üzerlerine yumurta sarısı sürülür 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
9 Mar 2014
KIBRIS KÖFTESİ Patates köftesi
MALZEMELER
400 gram kıyma
1 soğan
yarım demet maydanoz
1 yumurta
2 diş sarımsak
2 orta boy patates
Tuz,.karabiber,.kimyon,pulbiber
HAZIRLANIŞI
Soğan,sarımsak ve patatesler rendenin ince tarafıyla rendelenip suyu sıkılır,diğer malzemelerde katılıp köfte yoğurulup bir saat kadar dinlendirilir.Köfteler içlerinin iyi pişmesi için ağır ateşte kızartılır çatalla birkaç yerlerinden delinir .Sıcak servis yapılır.
27 Şub 2014
Samsung, Hayalinin Peşinden Gidenleri Arıyor
İstanbul, 07 Şubat 2014 - Samsung Electronics, tüm dünyada hayallerini ve tutkularını hayata geçirmek için teknolojiyi kullanan insanların sahip oldukları potansiyeli keşfetmeyi, paylaşmayı ve desteklemeyi hedefleyen “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de başlattı. Başarılı mesleki kariyerleriyle tanınan ünlü mentorların da, başvuranlara fikir önderliği yapacağı kampanyaya başvuru için www.hayalininpesindengit.com adresi ziyaret edilebilir. Kampanyaya başvurular 28 Şubat 2014 tarihine kadar devam ediyor.
“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasının kazananları, Samsung ve mentor desteğiyle potansiyellerini açığa çıkararak, hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatını yakalıyor.
Her gün, heyecan verici şeyler yapmak için Samsung ürünlerini kullanan insanlardan ilham alan kampanya; tutkulu kullanıcıları hayallerini ve fikirlerini paylaşmaya davet ediyor. Fotoğrafçılık, mutfak sanatları, spor ve girişimcilik alanlarında başvuruların kabul edildiği kampanyanın kazananları projelerini hayata geçirme evresinde Samsung’un teknoloji desteğinin yanı sıra, aralarında Fotoğrafçı ve eğitmen Muammer Yanmaz, Kantin’in sahibi ve şefi Şemsa Denizsel, Spor spikeri ve yazarı Caner Eler ve B-Fit’in kurucu ortağı, girişimci ve Schwab Vakfı tarafından “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçilen Bedriye Hülya’nın da bulunduğu mentorlerin tecrübelerinden faydalanma fırsatı da bulacak.
Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung projeyle ilgili olarak; “Samsung olarak teknolojinin, hayal gücüyle bir araya geldiğinde insanların hayatına anlam kazandırdığına inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında insanlar, Samsung teknolojisini kullanarak farklı ve yenilikçi başarılara imza atıyor. Ortaya çıkan hikayelerin yarattığı ilham doğrultusunda geliştirdiğimiz “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Diliyoruz ki bu proje ile, Türkiye’deki tüketicilerimizin sadece kişisel tutkularını keşfetmelerine değil, aynı zamanda dünya üzerindeki diğer tüketicilere de ilham vermelerine yardımcı olacağız” dedi.
Katılım koşulları
“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasına www.hayalininpesindengit.com adresinden ya da Samsung Türkiye Facebook sayfasındaki “Launching People” uygulamasından başvurmak mümkün. Başvurular, 28 Şubat 2014 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
23 Şub 2014
(PİRİNÇLİ İÇLİ KÖFTE)TORUNUM BERKAYIMIN DOĞUM GÜNÜ
ÇİKOLATALI PASTA
ELMALI TART
PİRİNÇLİ İÇLİ KÖFTE (arap köftesi)
zeytinyağlı lahana ve karalahanna sarması
ELMALI TART
PİRİNÇLİ İÇLİ KÖFTE (arap köftesi)
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
İÇİ İÇİN
1 adet kuru soğan
150 gram kıyma
Tuz, karabiber, pulbiber, dolmalık fıstık, kuş üzümü,
Tarçın,maydonoz,(kızartmak için yumurta )
1/2 çay bardağı sıvıyağ
kızartmak için 2 kaşık margarin
YAPILIŞI
Kaynayan tuzlu suda pirinç haşlanır soğutulur .
Soğan yemeklik doğranır dolmalık fıstıklarla beraber sıvıyağda pembeleşene
kadar kavrulur, kıyma ilave edilir iyice kavrulur .Maydonoz, karabiber, pulbiber,
kuşüzümü ve tuzu ilave edilip çok az tarçın katılıp ateşten alınır .
Daha önce pişirilen pirinçler içli köfte gibi açılıp, hazırlanan iç konup kapatılır .
tavaya margarin koyup kızdırılır ,köfteler , yumurtaya batırılıp kızartılır .
zeytinyağlı lahana ve karalahanna sarması
18 Şub 2014
RULO LAHMACUN BÖREĞİ
- 3 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 100 gr tereyağ
içi için: - 250 gr yemeklik kıyma
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım demet maydanoz
üzeri için: - 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağını eritip ılıtın. Yoğurt ve yumurtalarını birlikte çırpın. İçine erimiştereyağınıda de ekleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yufkalardan birincisini tepsiye dizin. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. İlk yufkanın üzerine, yine aynı şekilde İkinci ve üçüncü yufkayı serip, aynı işelemi uygulayaın. Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları tepsinin içine alın. İç malzemesi için, yukarıda saydığım tüm malzemeleri karıştırın. Domates, kuru soğan, ve sivri biberleri küçük küçük doğrayın.
Hazırladığınız iç malzemeyi, yufkaların üzerine serin...
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında aşağı yukarı 25 dk pişirin. Pişirme işlemi tamamlanınca , tepsiyi fırından alın. Tepsinin üzerine yağlı kağıt serip onun üzerine de temiz bir peçete serip ılınıncaya kadar bekletin. Ilınınca rulo şeklinde sarın. İki parmak genişliğinde dilimleyin ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Fırına verip kaşarlar hafif eryip kızarmaya başlayana kadar daha pişirin.dilimleyip servis yapın
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)