12 Kas 2014
11 Kas 2014
SÜNGER GİBİ BAYATLAMAYAN POĞAÇA
1Subardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıcak süt
2 yumurta birini sarısı üzerlerine
1 paket kabartma tozu
1 paket in stant maya
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI
Sıvı malzemeler yoğuracağımız kapta iyice karıştırılır,un,maya,şeker,tuz ve kabartma tozu ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir,mayalanması beklenir,mayalanan hamurdan istediğimiz büyüklükte poğaçalar yapmak için hamur eşit parçalara bölünür,( ceviz büyüklüğünde veya yumurta büyüklüğünde) elimizde açıp istediğimiz içten koyup kapatıyoruz. Tekrar mayalandırıp Üzerine 1 tatlı kaşığı yoğurt,bir tatlı kaşığı sıvı yağ ve yumurta sarısınını karıştırıp sürüyoruz 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Üzerlerine bir tepsi kapatırsak Yumuşacık oluyorlar .
5 Kas 2014
4 Kas 2014
MUHALLEBİLİ KADAYIF
MALZEMELER
250 gram kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz
MUHALLEBİSİ
1 kilo süt
4 kaşık un
3 kaşık nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şan ti
1yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Kadayıf buzlukta bir müddet bekletilir hafif donunca çıkartılıp ufalanır,tereyağı eritilip kadayıf şeker ile birlikte ilave edilir ağır ateşte biraz kavrulur,ceviz ilave edilerek istediğimiz kıvama gelene kadar daha kavrulup ateşten alınır.
Muhallebisi için krem şan ti ve vanilya hariç bütün malzemeler pişirilir. soğumaya bırakılır soğuyan muhallebiye vanilya ve krem şan ti ilave edilerek mikserle 5-10 dakika çırpılır,borcama veya tepsiye kadayıfın yarısı yerleştirilir üzerine muhallebi dökülür, diğer kalan kadayıf üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir.3 -4 saat dolapta bekletilip servis yapılır.Not: ben üstündeki kadayıfı servis yapacağım zaman muhallebinin üzerine
yerleştiriyorum çıtır çıtır olması açısından .
20 Eki 2014
TEK KİŞİLİK KOLAY BÖR
MALZEMELER
1 Su bardağı süt
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta
beyaz peynir
maydanoz
HAZIRLANIŞI
Yufkalar masaya serilir, sigara böreğinde olduğu gibi 8 parçaya bölünür. Yumurtaların 2 tanesi iyice çırpılır,içerisine süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.yufkaların her bir parçasına 2 kaşık karışımdan dökülüp her tarafına sürülür sivri ucu içeriye katlanıp peynirli iç konulur fazla olan kısım peynirin üzerine kapatılır, geniş kenar büzdürülüp sarılır kalan harcın içerisine diğer yumurta kırılıp böreklerin üzerine bolca sürülür 200 derecede ısıtılmış fırında pişer.
1 Su bardağı süt
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta
beyaz peynir
maydanoz
HAZIRLANIŞI
Yufkalar masaya serilir, sigara böreğinde olduğu gibi 8 parçaya bölünür. Yumurtaların 2 tanesi iyice çırpılır,içerisine süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.yufkaların her bir parçasına 2 kaşık karışımdan dökülüp her tarafına sürülür sivri ucu içeriye katlanıp peynirli iç konulur fazla olan kısım peynirin üzerine kapatılır, geniş kenar büzdürülüp sarılır kalan harcın içerisine diğer yumurta kırılıp böreklerin üzerine bolca sürülür 200 derecede ısıtılmış fırında pişer.
Harikalar mutfağı
Yeni yarışmada pasta ustası olmak umuduyla yeni tariflerimle yine harikalar mutfağındayım
Serkan Bozkurt şefin jürü üyeliği yaptığı yarışmada beşinci oldum güzel hediyeler kazandım.Çok teşekkürler, Harikalar mutfağı.
8 Eki 2014
EVDE SUCUK YAPIMI
MALZEMELER
500 Gram tek çekilmiş dana kıyma
500 gram kuzu kıyma
30 gram kimyon
30 gram tuz
30 gram tozbiber
10 gram karabiber
4 gram yeni bahar
1 Baş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Sarımsaklar ezilir,baharatlarla birlikte,ete katılıp iyice yoğurulur ,kıyma makinesi veya rondadan geçirilir. bir gece kapalı kapta dolapta bekler.Ertesi günü tekrar makineden geçirilip ister streçlenip buzlukta saklanır.ister barsaklara doldurulup kurutulur.
NOT .İNANILMAZ LEZZETLİ TAVSİYE EDERİM . NURSEVİN HANIMIN TARİFİ ÇOK TEŞEKKÜRLER NURSEVİN HANIM
7 Eki 2014
26 Eyl 2014
ELMALI YER ELMASI
MALZEMELER
1 kilo yer elması
5 adet havuç
500 gram arpacık soğanı
2 adet yeşil elma
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı un
1 limon suyu
YAPILIŞI
Yer elmaları soyulup unlu suda bekletilir. Elmları ve havuçları küp küp doğruyoruz, limonlu suda bekletiyoruz,tencereye zeytinyağını koyup içerisine havuçları ilave edip kavuruyoruz, arpacık soğanları katıp 5 dakika kadar birlikte kavuruyoruz, 1 çorba kaşığı un serpip 2 su bardağı su ilave edip kapağını kapatıp 7-8 dakika kadar pişiriyoruz yer elmalarını ve elmaları katıp tuzunu, şekerini ve limonsuyunu katıp pişmeye bırakıyoruz.
1 kilo yer elması
5 adet havuç
500 gram arpacık soğanı
2 adet yeşil elma
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı un
1 limon suyu
YAPILIŞI
Yer elmaları soyulup unlu suda bekletilir. Elmları ve havuçları küp küp doğruyoruz, limonlu suda bekletiyoruz,tencereye zeytinyağını koyup içerisine havuçları ilave edip kavuruyoruz, arpacık soğanları katıp 5 dakika kadar birlikte kavuruyoruz, 1 çorba kaşığı un serpip 2 su bardağı su ilave edip kapağını kapatıp 7-8 dakika kadar pişiriyoruz yer elmalarını ve elmaları katıp tuzunu, şekerini ve limonsuyunu katıp pişmeye bırakıyoruz.
23 Eyl 2014
KIYMALI KABAK YEMEĞİ
MALZEMELER
4 Adet kabak
100 gram kıyma
1 orta boy soğan
1 domates
2 yeşilbiber
1tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
2 kaşık sıvıyağ
tuz
HAZIRLANIŞI
Kıyma tencereye konur,suyunu çekince sıvı yağ ve soğan ince doğranıp ilave edilir,soğanlar yumuşayınca salçalar ve tuz ilave ediler kavrulur.Kabuklarını soyup yarım ay şeklinde dilimlediğimiz kabaklar küçük doğradığımız biberler ,kabuklarını soyup küçük doğradığımız domatesler,pul biber katılıp kendi suyu ile pişmeye bırakılır gerekirse az sıcak su eklenebilir.
NOT: BİZİM EVDE KABAKLI YEMEKLER PEK SEVİLMEDİĞİ İÇİN BENİMDE AKLIMA GELMİYOR UNUTTUM İYİCE AMA BEN ÇOK SEVİYORUM GEÇEN BİR ARKADAŞIMIZ YAPINCA AKLIMA GELDİ ÇEKİNE ÇEKİNE YAPTIM AMA BENDEN ÇOK SEVDİLER .
4 Adet kabak
100 gram kıyma
1 orta boy soğan
1 domates
2 yeşilbiber
1tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
2 kaşık sıvıyağ
tuz
HAZIRLANIŞI
Kıyma tencereye konur,suyunu çekince sıvı yağ ve soğan ince doğranıp ilave edilir,soğanlar yumuşayınca salçalar ve tuz ilave ediler kavrulur.Kabuklarını soyup yarım ay şeklinde dilimlediğimiz kabaklar küçük doğradığımız biberler ,kabuklarını soyup küçük doğradığımız domatesler,pul biber katılıp kendi suyu ile pişmeye bırakılır gerekirse az sıcak su eklenebilir.
NOT: BİZİM EVDE KABAKLI YEMEKLER PEK SEVİLMEDİĞİ İÇİN BENİMDE AKLIMA GELMİYOR UNUTTUM İYİCE AMA BEN ÇOK SEVİYORUM GEÇEN BİR ARKADAŞIMIZ YAPINCA AKLIMA GELDİ ÇEKİNE ÇEKİNE YAPTIM AMA BENDEN ÇOK SEVDİLER .
19 Eyl 2014
Doğaçlama köfte
250 gram kıyma
1 küçük soğan
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
Maydanoz ,tuz,pulbiber, kimyon
2 çorba kaşığı galeta unu
Hazırlanışı
Soğan, sarımsak ve maydanoz çok ince doğranır, diğer malzemelerde katılıp iyice yoğurulur,yuvarlak uzun köfteler hazırlanır,orta ısıda ateşte kızartılır. not: içinde salça olduğu için çabuk kızarıyor dikkatli kızartmak gerekiyor .üzerine serpmek için tozbiber ve kekik yanında sos çok yakışıyor
18 Eyl 2014
BOL ÇİKOLATALI PİRAMİT PASTA
BOL ÇİKOLATALI PİRAMİT PASTA
1,5paket kakaolu bisküvi
1 paket kakaolu puding
500 gram süt
ÜZERİ VE İÇİ İÇİN
100 gram çikolata
yarım çay bardağı süt
hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Pudingi koyu pişiriyoruz
Bisküvileri 3 sıra yağlı kağıt üzerine yan yana dizip üzerine pudingi 3 e bölüp her tarafına sürüyoruz 3 kat olacak şekilde aynı işlemi uyguluyoruz.Son katında ortasını bol çikolata ile doldurup yanlardan 2 tarafı kapatıp piramit şekli veriyoruz.dolapta biraz yarım saat kadar bekletip ,Sütü ve çikolatayı ateşte eritip üzerine gezdiriyoruz tekrar dolapta 1-2 saat bekletip üzerine hindistan cevizi serpip servis yapıyoruz
1,5paket kakaolu bisküvi
1 paket kakaolu puding
500 gram süt
ÜZERİ VE İÇİ İÇİN
100 gram çikolata
yarım çay bardağı süt
hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Pudingi koyu pişiriyoruz
Bisküvileri 3 sıra yağlı kağıt üzerine yan yana dizip üzerine pudingi 3 e bölüp her tarafına sürüyoruz 3 kat olacak şekilde aynı işlemi uyguluyoruz.Son katında ortasını bol çikolata ile doldurup yanlardan 2 tarafı kapatıp piramit şekli veriyoruz.dolapta biraz yarım saat kadar bekletip ,Sütü ve çikolatayı ateşte eritip üzerine gezdiriyoruz tekrar dolapta 1-2 saat bekletip üzerine hindistan cevizi serpip servis yapıyoruz
17 Eyl 2014
Soslu patlıcan kızartması
MALZEMELER
2adet patlıcan
3adet domates
2 diş sarımsak
tuz,maydanoz,sıvı yağ
Patlıcanlar soyulup yıkanır ve verev dilimlenir,tuzlu suda yarım saat bekler,tekrar yıkanıp sıkılarak havlu kağıt ile kurutulur.Bol sıvı yağda kızartılıp havlu kağıt üzerine alınır,domatesler rendelenir 2 kaşık sıvı yağda suyunu çekene kadar pişirilir 2 diş sarımsak ezilip eklenir.tuzu katılıp ateşten alınır.patlıcanların üzerine döküp ince doğradığımız maydanozu serperek servis yapılır.
2adet patlıcan
3adet domates
2 diş sarımsak
tuz,maydanoz,sıvı yağ
Patlıcanlar soyulup yıkanır ve verev dilimlenir,tuzlu suda yarım saat bekler,tekrar yıkanıp sıkılarak havlu kağıt ile kurutulur.Bol sıvı yağda kızartılıp havlu kağıt üzerine alınır,domatesler rendelenir 2 kaşık sıvı yağda suyunu çekene kadar pişirilir 2 diş sarımsak ezilip eklenir.tuzu katılıp ateşten alınır.patlıcanların üzerine döküp ince doğradığımız maydanozu serperek servis yapılır.
Fırın sütlaç (Anne sütlaçı )
2 litre süt
1 çay fincanı pirinç
2,5 su bardağı şeker
1/2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Pirinçler soğuk su ve tuz ile iyice haşlanır, suyunu çekince kaynayan sütün içine haşlanan pirinçler,eklenir 25- 30 dakika kadar kaynatılır, şekeri eklenip tekrar istediğimiz kıvamı alıncaya kadar
kaynatıp ateşten alınır, kaplara dökülür yarım saat kadar soğutulur, üzerlerinin kabuk bağlaması sağlanır, fırın ızgara programına ayarlanır tepisinin yarısına kadar su doldurulur ve sütlaçlar dizilir , üzerlerinin kızarması istediğimiz kıvama gelince fırından alınır. Soğuyunca buzdolabında 2 saat bekletilip servis yapılır.
15 Eyl 2014
Fırın lezetiyle zeytinyağlı biber dolması
MALZEMLER
16 adet dolmalık biber
1,5 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
1çorba kaşığı kuş üzümü,
1,5çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı sıcak su
yarım demet maydanoz,nane,karabiber,tuz,pulbiber
bir adet kesme şeker
yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Dolmalık biberlerler ayıklanıp yıkınır suları süzülmesi için ,ters çevrilir.Pirinçler sıcak tuzlu suyla ıslatılır,yarım saat bekletilip yıkanır.,( yarım çay bardağı zeytinyağ, yarım limon ve 1,5 su bardağı su en son üzerine dökmek için ayrılır ),
Soğanlar ve maydanozlar çok ince doğranır.domatesler rendelenir,diğer malzemelerde eklenir, yice karıştırılıp biberler çok sıkı olmayacak şekilde doldurulup tencereye dizilir,ayırdığımız zeytinyağı limon suyu ve su ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz,pişmeye yakın suyunu tam çekmeden fırın tepsisine dizip kalan suyuda üzerine gezdirip fırının üst ızgarasını yakıp 200 dercede hafif kızarna kadar pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)