4 Ara 2010

VİŞNELİ AYVA REÇELİ


MALZEMELER
1 kilo ayva
1 kilo şeker
10-15 adet vişne
Birkaç damla limon suyu
3 su bardağı su 
YAPILIŞI
Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur, (çekirdekleri ayırıp bekletiyoruz atmıyoruz)ayvalar kaynayan suya atılıp pişirilir, ayvalar yumuşayınca şeker  ve ayva çekirdekleri ilave edilir, köpüklerini almayı unutmayalım. Reçel kıvam almaya başlayınca vişneler ve limon suyu eklenir 5 dakika kadar birlikte kaynatılır. Hemen yenmeyecekse kavanozlara sıcakken doldurup kapaklarını kapatıp ters çeviriyoruz( kapaklarımızın her seferinde yeni olması gerekiyor )soğuyana kadar bu şekilde bekletip dolabımıza kaldırıyoruz 
NOT ://  BENİM KENDİ DÜŞÜNÜP UYGULADIĞIM BİR TARİF TAMAMEN DOĞAL GIDA BOYASI OLMADAN  EĞER BU RENKLERİ TERCİH EDİYORSANIZ MUTLAKA DENEMENİZİ ÖNERİRİM AFİYET OLSUN .

3 yorum:

Ferkay dedi ki...

Ellerine sağlık canım benim. Rengi harika olmuş.
Kocaman öpüyorum..

Unknown dedi ki...

Canım ablam ellerine sağlık reçelinde,milföy çanağında sotende ha
rika kocaman öpüyorum.

Gülcan dedi ki...

çok iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.