MALZEMELER
4 adet yufka
3 yumurta
300 gram kıyma
2 adet soğan
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı ceviz
Maydonoz, kekik, karabiber, kırmızıbiber,
Galeta unu , tuz 2 kaşık sıvıyağ
YAPILIŞI
İnce bulgur sıcak su ile ıslatılıp kapağı kapatılıp 15 dakika bekler. Kıyma 2 kaşık
sıvıyağ ile kavrulur, yemeklik doğranan soğanlarda ilave edilip iyice kavrulur,
baharatları, tuzu,maydonozu cevizi ve ıslatılan bulguru katılıp soğumaya bırakılır.
Yumurtaların sarıları ile beyazları ayrılır, sarıları yarım çay bardağı su ile sulan-
dırılır bir tane yufka masaya serilir, yufkanın her tarafına sulandırılmış yumurta
sarısı sürülür, İkinci yufka üzerine serilir, sigara böreği şeklinde 16 parçaya
bölünüp hazırlanan iç konup sarılır, ayırdığımız yumurta beyazına batırılıp, galeta
ununa bulanır, bol sıvıyağda kızartılır.Diğer iki yufkada aynı şekilde hazırlanır.
Afiyet Olsun...
8 yorum:
Börekte en sevdiğim iç malzemeler, elinize sağlık.
kıymalı yiyemem ama bulgurlu olması güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Mmm nefis olsada cayimmin yaninda cok iyi olurdu .Ellerinize emeklerine saglik .Afiyetler olsun.
Çokk güzel olmuş çokkk ellerinize sağlık ablacığım...
Sevgiler...
nefisss...ellerine sağlık..sevgiler
Ablacım ellerine sağlık nefis öpüyorum...
elinize sağlık.acaba fırında hiç denediniz mi...
citir citir nefis olmustur,ic harci oldukca besleyici ve doyuyrucu ,ellerine saglik ablacim
Yorum Gönder