Daha önce yaptığım bir tarif ama ben kıymayı yufkanın içerisine koyup sarıyordum bir arkadaşın bloğunda bu şekilde yapılmıştı bu şekliylede diğer şekliylede çok lezetli çıtır çıtır bir hamur işi
2 adet yufka
100 gram kıyma
1 küçük soğan
tuz, karabiber
sosu
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak ,tuz
tereyağ, pulbiber
YAPILIŞI
Yufkalar dört parçaya bölünür, her parça tekrar 8 parçaya bölünüp sigara böreği gibi sarılır..
soğan ve kıyma kavrulur tuz ve karabiber ilave edilir. yufkalar sıvı yağda kızartılır. Sarımsaklı yoğurt ve erittiğimiz tereyağa pul biber eklenerek birlikte servis yapılır. Yoğurtu yanında servis yaparsak yufkalar yumuşamaz çıtır çıtır çok daha lezzetli olur.
You might also like:
11 yorum:
canım ellerine sağlık değişik bir lezzet iştah açıcı görünüyor :)
Ablacım nefis olmuş çıtır çıtır ellerine sağlık öpüyorum ellerinden
bu nasıl güzel bir görüntü canım.olsada yesem şimdi dedim.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
oktay ustada görmüştüm bu tarifi ablacım ama başka bir isimdi galiba onunki:)
ellerine sağlık..
öpüyorum:))
Çok lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık:)
gerçekten hoş bir görüntüsü var.eminim lezzetide öyledir.en kısa zamanda denicem.ellerinize sağlık,mutluluk dolu bir güne uyanmanız dileklerimle sevgiler
eline sağlık arkadaşım iştahım kabardı.. sevgilerimle hayırlı cumalar
ellerine sağlık canım çok leziz görünüyor hayırlı geceler:))
mmmmmmmmmmmmm ye biziiiiiiiiiiiii diyoooooo.ellerine sağlık ablacığım....
Hem pratik he citir citir olmus nefis görünüyor suan olsa koca bir tabak yerdim ellerine saglik ablacim
ellerinize sağlık. Çok güzel olmuşlar. bende Koza mantı olarak içine çiğ mantı kıyması ile yapıyorum. tarifide Mutfağımdaki tatlar Selma hanımdan çok çok önceleri almıştım. Siiznkide ayrı güzel olmuş:)
Yorum Gönder