MALZEMELER
400 gram kıyma
2 adet kuru soğan
tuz,karabiber
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
HAMURU
Tuz ,su ve un aldığı kadar
Tuz, su ve aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup yarım saat dinlendirilir.
İç malzemesi için soğanlar rondada doğranır,diğer malzemelerde katılıp iyice harmanlanır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp çay fincanı tabağı büyüklüğünde açılır, orta kısmı su ile ıslatılıp hazırlanan içten koyulur, kenarlara fazla gelmeyecek şekilde yayılır, kenarları resimdeki gibi kıvırılır, kızgın yağda önce kıymalı tarafı gelecek şekilde tavaya konulup kızarınca diğer yüzü çevrilip kızaran börekler havlu kağıt üzerine çıkartılıp sıcak servis yapılır.
10 yorum:
çok şık çok güzel...
çok şık ve güzel bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Çoook çok çok güzel görünüyor gerçkten görüntüye bayıldım ve not aldım! Teşekkürler,sevgiler...
Ne kadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
Ablacım ellerine sağlık nefis olmuşlar öpüyorum.
Yöresel bir yemek olduğunu biliyorum. fakat siizn gibi şık sunumla görmemiştim. Davet ediyor ve lezzet kokuyor ellerinize sağlık.
Cok güzel görünüyor ellerinize saglik .
merhabalar, demirdöküm tencere ödüllü yemek yarışması başladı katılımınızı desteklerinizi bekliyoruz. www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html
muhteşem ötesi..
ne kadar düzgün... !!!
benim biraz aklım mı kaldı ne :)
ba-yıl-dım yine !
yapılacaklar arasında yerini aldı...ellerinize sağlık...
Yorum Gönder